dimarts, 3 de maig del 2016

La Creu: l'arma més eficaç


Qui negarà que ens trobem en plena lluita espiritual? Es un fet cert: ens trobem, i tal volta sens donar-nos-en ben bé compte, en mig d'un combat titànic entre l'esperit i la matèria, entre els amics de Crist i els seus enemics.

Per això, perquè ens trobem en plena batalla, hem de proveir-nos de l'armament més eficient per a lograr la victòria, que tard o d'hora, vindrà.

I quina arma més poderosa podem esgrimir els catòlics que l'arma santa de la Creu? Si poguéssim dubtar un xic de la seva eficàcia només cal repassar, encara que sigui breument, la història de l'Església per a constatar les grans victòries que la Creu ha obtingut.

El poder de la Creu és de les coses que més ha d'esperonar-nos per aquesta lluita santa de portar a Déu totes les criatures que el desconeixen i viuen apartades d'Ell.

La Creu és el sírnbol del Cristianisme; és el resum de l'Evangeli. Doncs amb la Creu hem de lluitar. L'esperit de la Creu hem de posseir. Les normes dimanants de la Creu hem de practicar. L'amor a la mateixa ens ha d'abrandar, doncs amor a la Creu és amor a Jesucrist, i si estem amarats d'amor a Jesucrist, tot ho alcançarem.

Que la Creu sigui el far que ens il·lumini i ens guii sempre , i, més especialment, en aquests temps tumultuosos, i que esgrimint-la podem conquerir per Ella tots els seus enemics, avui dia, dissortadament, tan nombrosos.

Que l'arma eficacíssima de la Creu ens ajudi en tots els combats i en totes les accions que pel seu triomf hem de sostenir, i no solament en els combats per la glòria de Déu —que és la glòria de la Creu—, sinó pels de la llibertat de la Pàtria, que com els catalans d'antany sapiguem posar davant nostre la Creu junt amb Aquell que hi reposa, com en la Guerra dels Segadors que

Tragueren al bon Jesús
Tot cobert amb un vel negre:
Heus aquí nostre capità,
Heus aquí nostra senyera.

Cal, doncs, no deixar de treballar, emparats per l'ombra de la Creu, per la glòria de Déu i el bé de la Patria.

C. M.



ESPANYA FEDERAL (14 de Maig de 1932)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada