dilluns, 13 de juny del 2016

Els reis legítims d'Espanya: Joan III


Don Joan de Borbó i Bragança era fill segon de Don Carles Maria Isidre (primer rei carlista). Va néixer al Palau Reial d'Aranjuez el 15 de maig de 1822, i, als 11 anys, va emigrar amb els seus augusts pares a Portugal.

Per mort del seu germà Don Carles Lluis (Carles VI) va heretar els drets a la corona d'Espanya, que va renunciar en favor del seu august fill Don Carles de Borbó (Carles VII) a París, el 3 d'octubre de 1868, per entendre que el seu criteri diferia en alguns aspectes del que sostenia la Comunió Carlista. Això no obstant, per donar exemple a tots de subordinació, va venir a Espanya durant la guerra civil de 1872 a 1876, posant-se a les ordres del seu fill Don Carles VII, que el va nomenar Enginyer General del seu exèrcit, en el qual es va distingir per la seva lleialtat i valentia.

Era home d'un enginy superior i de coneixements extensíssims, versat en Ciències Físiques i Naturals, que va estudiar amb apassionament.

Va casar amb Donya Maria Beatriu d'Àustria-Este, i del matrimoni en van ser fills Don Carles VII i Don Alfons Carles, qui molt més tard esdevindria el cabdill de la Comunió Tradicionalista durant la Segona República Espanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada